Even voorstellen:

 

PROFIEL:

Naam: Annemarie Grolleman

Leeftijd: 37 jaar
Praktijk: AnnieTime sportmassage, mobiele massage salon.
Opleiding: NGS sportmassage
Nascholing: Medical taping, stoelmassage, deep tissue massage, sportmassage specialisatie voor hardlopers en wielrenners, sporttherapie, dryneedling

 

Waarom ben je sportmasseur?

Naast dat het heel interessant is, sluit dit perfect aan bij mijn eigen hobby. Sporten. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en te bewegen. Ik ren, fiets, zwem en wandel graag met de hond. Dit alles kun je makkelijk een aantal keren herhalen in de week. Althans ik wel. Haha

Al doende leert men en ben ik er achter gekomen dat als je dit een aantal keer herhaald je niet alleen je trainingsrondje moet herhalen om dit op peil te houden, maar ook je lichaam de mogelijke aandacht moet geven. Een gezond lijf moet je nu eenmaal gezond houden toch?

Omdat ik zoveel sport weet ik precies wat een masseur betekent voor een sporter.

Waarom naar de sportmasseur?

Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start staan. Ik als sportmasseur help je daarbij. De sportmasseur is een expert in een vakkundige sportmassage. 

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt je voor op een volgende prestatie. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen in de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. 

Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt je herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid kunt voorbereiden op je volgende prestatie. 

Wat als je niet zo fanatiek sport?

Een sportmasseur is voor iedereen. Een sportmassage kun je ook goed gebruiken bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning. 

Ik kan je ook goed helpen door bijvoorbeeld je enkel voor een sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund. 

 

Doe je dit fulltime?

Nee hoor. Ik werk nog parttime bij de NS waar ik een combi functie bekleed als Veiligheid en Service medewerker. Wat nu nog heel goed gaat. Doordat ik onregelmatige diensten werk is dit goed te combineren.  

 

Maar je bent mobiel? Wat houdt dit precies in?

Ik ben een masseur aan de deur. Omdat ik het heel belangrijk vind dat iedereen op zijn tijd zichzelf een goede sportmassage gunt moet afstand of de ”moeite” geen belemmerende factor zijn. Ik kies ervoor om geen eigen praktijkruimte te gebruiken maar om dit te doen op verschillende locaties. En zo ben ik een masseur aan de deur!

Zoals een sportschool, manege, op kantoor of bij mensen thuis te komen masseren. 

Ik neem mijn massagetafel en andere benodigdheden mee. Zet hem op en als ik klaar ben ga ik weer en neem alles mee. Ideaal in de deze drukke tijden kan net die 30min ontspanning een hele uitkomst bieden om weer even op adem te komen. Je hoeft de deur niet uit en je hoeft geen oppas te regelen. 
 

Wat doe je zoal?

Wat niet! Ik heb heel veel leuke dingen op de plank liggen. Ik ben de huismasseur bij een super leuke sportschool “MOOVZ” uit Deventer. Waar ik 1 keer in de maand een avond mag komen masseren, zodat de drempel naar een masseur nog lager word. Deze avonden worden altijd goed bezocht. Daarnaast werk ik veel samen met een paardenmasseur. Tevens ook collega binnen de NS. We kijken samen of de blessure van het paard eventueel is terug te halen uit de houding van de ruiter. Misschien zit deze wel scheef of zit er een spier die niet helemaal meewerkt wat zo een doorwerking heeft op het paard. Heel leerzaam en interessant.  Mijn folders liggen her en der verspreidt in en om Deventer dus je zou me zo maar ergens tegen kunnen komen.

We gaan nog op cruise en vooral bezig met het uitbreiden van AnnieTime. Een beetje AnnieTime is iedereen aan te raden. Echt!  

Wat kunnen mensen van je verwachten?

Professionaliteit, flexibiliteit, mobiliteit en een stevige handdruk. 

Ervaar wat een sportmassage met je doet. Een massage van 30 min. Heeft al zeker een werking tot 60 min nadien! En echt waar, je eigen lichaam af en toe dit gunnen is voor mij een kleine moeite en je krijgt er een hoop voor terug.