Sportmassage

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de inspanning die gaat komen. 

Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat de afvalstoffen en het vocht worden afgevoerd en maken de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid aan je volgende prestatie kan beginnen! 

Wist je trouwens dat het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt bij fysieke inspanning? En juist de afbraak van de eiwitten (bouwstenen van je spieren) stimuleert? Dit heb je weer nodig voor je herstel. Je lichaam is continu bezig met het op- en afbouwen van allerhande processen in je lichaam. Als je sport maak je kleine beschadigingen in je spiervezels die leiden tot een soort ontstekingsreactie die op haar beurt weer zorgt voor de spierpijn.

Na elke sportmassage van ca. 30min. is je lichaam tot wel 60min bezig om, maar even makkelijk gezegd,  ¨de spierpijn te verwerken¨. 

 

Masseur aan de deur!

Op locatie of bij je thuis.