We Make Up

13-04-2017 16:00

 

Decoratieve cosmetica oftewel make up. Cleopatra kwam er mee aanzetten en het stokje werd overgenomen door de rijke lui uit de 18e eeuw waar witte poeder vooral hip was. Anno 2016 is dit witte poeder van hele andere orde op feestjes. Maar toen die tijd was hoe witter je gezicht hoe minder je buiten kwam. Op deze manier kon je aantonen dat je mensen had die voor je werkte en je dus altijd op je luie kont binnen zat. 

Jaren en eeuwen later is het nog steeds een topic. Niet alleen vrouwen zijn er mee bezig maar ook mannen. Onder de lampen van de zonnebank word vaak plaatsgenomen of voor de nog luiere mens... De sprayteint. Als een witte muur in een nieuw huis kun je je kleurcode invoeren en zo ben je in een mum van tijd voorzien van je nieuwste histor look.
Crèmes, potjes, glosses en mooimakers voor hem en voor haar. Ik weet zeker dat jij er ook een paar heb staan in de badkamer. Of zo'n tasje met alles erin net zoals ik. 
Wat mij eerder opviel van de week is het artikel over de glitterpoes. Wie in vredesnaam zit hier op te wachten??! Leuk voor de kerst?
Tussen de jingelbells all the way??? Ik zie het nog niet zitten. Laat staan gebeuren. Wel een leuke bijkomstigheid dat je eindelijk met glamour kan plassen. En....... wie weet zit er ook nog wel een glitterscheet in! Lekker shinnen dus! 
Vandaag spotte ik Asia een Amerikaanse deerne die zich ook verbaasde over de laatste make up trends. Ze wil geen visagisten beledigen maar reageerde met een dickliner. Ik vind het altijd al een uitdaging om eyeliner fatsoenlijk rondom  mijn oog te krijgen. Maar zij daagt mij uit (niet specifiek mij maar ook "jullie") om je eyeliner een andere wending te geven en deze een vorm te geven van een piemel. 

Serieus??! 

Waar blijven nu die kerels dan met hun histor cacao kleur om dit te overtreffen? Nou? Chanel schrijft toch juist een heel artikel waar je als man tips uit kan halen omtrent de make up?  Maar heel eerlijk.. make it up guys. Als jullie hiervan afblijven ga ik geen carrière maken en blijf ik thuis om eten te koken. 

Eerlijk is eerlijk zij, hij, ik of jij eigenijk moet er ook een waarschuwing komen op de cosmetica verpakking zoals; Het gebruiken hiervan kan u en andere om u heen ernstige schade aanbrengen. Of Make up geniet met mate. 

Prima wat er allemaal gesmeerd, geplamuurd of beglitterd word. Maar de slogan van maybeline maby she's born with it maby it is maybeline gaat allang niet meer bij iedereen op volgens mij.